Fitjar-normal.jpg

Jälleen on tullut aika arvioida yksi The Executive Shaving Companyn lähettämä tuote. Tällä kertaa pitkän harkinnan jälkeen valitsin Fitjarin Fjellheim -partasaippuan.

Fitjar on norjalainen yritys, mikä tekee saippuat käsityönä. Fitjar valmistaa myös muita kuin parranajoon sopivia tuotteita. Fitjarin saippuat ovat vegaaneille sopivia eivätkä sisällä eläinperäisiä aineita. Tänään oli kansainvälinen päivä, kun ajoin parran Fitjarin saippualla ja CV:n veitsellä, pohjoismaista yhteistyötä suorastaan.

Fjellheimin tuoksuina on mänty ja kataja. Itse pidin tästä tuoksusta äärettömän paljon, vasta pakkauksestaan otettuna tuoksu lähenteli eukalyptystä voimakkuudeltaan. Pelkällä tuoksulla oli piristävä vaikutus tällaiseen metsämenninkäiseen ja itse varmasti tulen käyttämään tätä piristämään väsynyttä mieltä.

Partasaippua latautuu sutiin helposti ja aina välillä on pakko nuuhkia partasaippuaa tuoksun takia. Vaahdottaminen on nopeaa ja vaahto on hyvin kermavaahtomaista. Laitoin ensimmäisellä testikerralla vaahtokulhon toisen kulhon päälle, että vaahto pysyisi lämpimänä. Ensimmäisen ajokerran jälkeen odotti yllätys, sillä kaikki vaahto oli haihtunut kulhosta ja myös partasudista.

Vaikka vaahto vaikuttaa kuivalta valmiina, niin se osoittautui vääräksi olettamukseksi. Pitkästä sängestä johtuen toisella testikerralla kasvoille kertyi aika ruhtinaallinen vaahto sängen vuoksi. Ajoliukkaus on erinomainen, vaikka partasaippuassa ei ole eläinperäisiä rasvoja. Vaahto ei imeydy juuri lainkaan kasvoille vaikka levitin sen kasvoille ennen partaveiten stroppaamista.

Fitjarin partasaippua ei jätä kasvoja kuivaksi ja myös toisella ja kolmannella ajokerralla partavaahto pysyy hyvin kasvoilla. Parranajon jälkeen olo tuntuu tavallistakin virkeämmältä. Fitjarin partasaippuat ovat luksustuotteita ja hinnat ovat partasaippuoiden yläpäästä. Toisaalta, jos pitäisi valita helposti kuivuvalla iholle, mistä itsekin olen kärsinyt, partasaippua, niin suosittelisin kokeilemaan Fitjarin saippuoita. Partasaippua on kyllä hintansa arvoinen ja olen itse mielissäni, että pohjoismaista löytyy tällaista osaamista.

Tässä vielä linkki sivuille, mistä löydät Fitjarin tuotteita http://www.executive-shaving.co.uk/search.php?search=&supplier=Fitjar&imageField.x=2&imageField.y=8