Tervetuloa viiltävän jännittävään kaksintaisteluun missä kohtaavat markettien hyllyjä hallitseva Gilletten kolmiteräinen höylä ja altavastaajana C.V. Heljestrandin partaveitsi menneisyydestä. Tämä tulee olemaan tiukka paikka, sillä taistelu käydään neljän viikon sängessä ja täytyy sanoa, että hieman kihartunut partakarva saattaa tuottaa vaikeuksia Gillettelle. Nähtäväksi myös jää onko klassikko jo aikansa elänyt ja pysyykö terä partaveitsessä tiukan kolmieräisen ottelun aikana. Alkuvalmistelut ovat olleet molemmille samanlaiset ja partavaahto on Fitjarin partasaippuasta lähtöisin.

1. ERÄ - Myötäkarva

Ensimmäisen erän aloittaa C.V. Heljestrand. Arvonnassa partaveitselle on langennut kasvojen oikea puoli. C.V. ryntää sängen kimppuun ja lähtee varmoin vedoin poistamaan sänkeä, oikea poski on paljaana ja veitsi jatkaa suoraan leukaperään ja kyllä aivan uskomatonta, ilman välihuuhtelua C.V. pyyhkäisee vielä kaulan puhtaaksi jättäen lupaavan näköisen sileän ihon jo ensimmäisellä ajokerralla!

Gillette puhkuu intoa näyttää miksi se hallitsee markettien hyllyjä ja ampaisee sängen kimppuun. Gilletten pari ensimmäistä vetoa on vahvaa, mutta vauhti alkaa hidastumaan ja onko nähtävissä pientä tukkoisuutta ajossa. Kyllä, tämä pitää paikkansa ja höylä alkaa repimään sänkeä, Gillettelle ensimmäinen varoitus epäurheiljamaisesta ajamisesta. Gillette suuntaa välihuuhteluun saadaakseen tukkeutuneen terän puhtaaksi. Gillette jatkaa huuhtelusta suoraan kaulalle ja kyllä nyt on nähtävissä selvästi, että ensimmäisen ajokerran tulos ei tule olemaan aivan yhtä vahvaa jälkeä kuin C.V.:llä.

2. ERÄ - Sivukarva

Gillette aloittaa toisen erän, erätauolla on terät puhdistettu ja höylä on valmis lähtemään vaativaan sivuajoon. Korvan vierestä nopeilla vedoilla lähtee höylä liikkeelle, mutta meno hidastuu juuri ennen viiksiä ja leukapartaa. Gillette jatkaa vahvasti ja nyt on nähtävissä parempi leikkaantuminen jo selvästi lyhyempään sänkeen eikä välihuuhtelua tarvita tällä kertaa. Gillette päättää ajon jättäen leukaparran viereen ylimääräistä sänkeä.

C.V. ryntää liikkeelle sivukarvaan ja ajaa posken puhtaaksi hämmästyttävällä nopeudella. Nopeus kuitenkin kostautuu kaulalla ja partaveitselle varoitus ihon rikkomisesta. Työskentely on kuitenkin valmista ennätysajassa ilman välihuuhtelua.

3. ERÄ - Vastakarva

C.V.n vuoro aloittaa viimeinen erä ja C.V. lähtee liikkeelle lyhyillä vedoilla ja hyvin pienellä ajokulmalla. Sänki leikkaantuu nopeasti ja työskentely on tarkkaa. Kaulan jälkeen nopea kääntö ja leukaperästä kohti suupieltä pienellä liikkeellä, josta nopea asennon vaihto ja poski puhtaaksi pitkillä tasaisilla vedoilla. C.V. lopettaa puhtaaseen ajoon viimeisen erän.

Gillette aloittaa samalla taktiikalla kuin C.V. kaulalta, mutta vastakarvaan ajaminen näyttää tuottavan vaikeuksia ja pientä repimistä on havaittavissa. Ilman välihuuhtelua Gillette jatkaa leukaperän kautta poskiin, mutta puhti tuntuu puuttuvan Gillettellä ja se näkyy myös ajojäljessä. Gillette tekee viimeiset vedot ja kyllä kilpailu on siinä. Nyt odotetaan tuomaria voittajan julistamiseksi.

Tuomari on saanut ajojäljen tarkastuksen jälkeen ja videotuomarin avustuksella tuomion valmiiksi. Gilletten ajo oli hieman takkuava, mutta tässä kohtaa pitää muistaa, että Gillette suoriutui tehtävästään yllättävän hyvin kiitos klassisen parranajon valmisteluille. C.V. oli hyvässä terässä ja teki tasavahvaa työtä läpi kaikkien erien.

Ensimmäinen erä menee C.V.lle. Ajo oli vakuuttavaa ja erittäin nopeaa ja tarkkaa. Ajotulos oli erinomainen jo ensimmäisellä vedolla.

Toinen erä menee Gillettelle, joka ryhdistäytyi toisessa erässä ja pystyi ajamaan sivukarvaan nopeasti ja tarkasti.

Kolmas erä menee C.V.lle. C.V.n vastakarvatyöskentely jättää Gilletten täysin varjoonsa.

Näin olemme päässeet päätökseen tässä huimassa jännitysnäytöksessä missä menneisyys kohtasi nykyiseen, nähtäväksi jää mikä on tulevaisuus. C.V. Heljestrand on voittanut kilpailun erin 2-1 ja Gillette poistuu kaapin päälle kirvelevän tappion saattelemana. C.V. lähtee vielä ajamaan kunniakierroksen vastakarvaan!