On yksi asia mikä on kasvojen valmistelussa ajamista varten ylitse muiden. Saunominen ennen ajamista tekee ajosta paljon miellyttävämmän. Useat käyvät kuumassa suihkussa, jotkut pesevät kasvonsa lämpimällä vedellä ja pesuaineella, mutta suomalaisilla on sauna.

Saunassa heittelin leppoisia löylyjä, parranajovälineet olivat likoamassa ja nautiskelin jo mielessäni rauhallisesta parranajosta. Sinappikone tosin oli eri mieltä ja päädyin vahtivuoroon vaimon mennessä saunomaan. Vesi altaassa viileni ja kasvot viilentyivät. Aloitin tunnin aiottua myöhempää ajamisen puhtaalta pöydältä.

Tämä ajo oli ehdottomasti paras tähän mennessä, vaikka saunassa kasvojen valmistelu menikin pieleen. Partavaahdon teosta alkaen olin keskittynyt ja stroppauskin onnistui mielestäni hyvin partaveitsen terävyydestä päätellen. Vaahto oli liukasta ja veitsi luisti kuin unelma. Mielentilaa mikä partaveitsellä ajaessa tulee on vaikea kuvailla. Tuntuu kuin uppoutuisi omaan maailmaansa ja ainoa mitä ajattelee on terän asentoa, sujuvaa liikettä ja parran kasvun suuntaa. Seuraat hypnoottisessa tilassa kuinka partaveitsi kuorii partavaahdon veto vedolta. Kasvot säästyivät myös haavoilta, joten partaveitsen pois laittaessa teki mieli hyppiä riemusta.

Nyt olen täynnä energiaa vaikka pitäisi mennä pian nukkumaan. Ehkä luen vielä paria parranajoblogia ihan vähän vain.