Pääsiäisenä olin vierailemassa hyvän ystäväni luona ja olimme etukäteen sopineet, että otan mukaan myös parranajovälineeni. Laitoimme saunan lämpeämään ja odotellassa esittelin kaverille muutaman partaveitsen ja tähän mennessä hankkimani parranajotuotteet.

Kaverini oli aika hämmästynyt nuuhkiessaan ja pyöritellessään erilaisia partasaippuaoita ja partavoiteita kädessään. Partaveitsi otettiin vähän väliä uudestaan tutkimisen kohteeksi ja mielellänihän minä niitä esittelin. Samalla tuli desinfioitua veitset.

Saunan jälkeen oli aika laittaa partasuti likoamaan ja valita saippua. Kaverini valitsi saippuaksi eShaven appelsiinin ja santelipuun. Partavaahtoon lisäsin vielä Truefit and Hillin hajusteetonta partavoidetta. Valmistelut tehtiin saunan lisäksi ajoöljyllä ja lämpimillä pyyhkeillä pitkän kaavan mukaan.

Parranajon jälkeen haastattelin kaverini tuntemuksia ja hän tiivisti ne aika hyvin tähän tapaan: "En tiedä alkaisinko ajamaan perinteisellä partahöylällä saati partaveitsellä, mutta ilomielin vaihtaisin purkkivaahdot- ja geelit partasaippuaan ja -voiteisiin partasudilla levitettynä. Parasta oli miten eri tuoksut vaikuttivat partaa ajaessa mieleen."