Partasuti-normal.jpg

Kun aloittaa klassisen parranajon, niin se on eräänlainen hyppy tuntemattomaan. Sen vuoksi en itsekään halunnut uhrata siihen hirveästi rahaa ja jouduin punnitsemaan hyvän partaveitsen ja hyvän partasudin välillä. On aivan oikein kokeilla ensin edullisilla partasudeilla onko klassinen parranajo oma juttu.

Itselle kävi kuitenkin niin, että innostuin asiasta erittäin paljon ja sukelsin verkkokauppojen maailmaan ja aloin ostamaan erilaisia partasaippuoita ja -voiteita aina ajo-öljystä jälkihoitoon. Kun asiaa miettii syvemmin, niin klassisen parranajon yksi perusta on erinomainen partavaahto. Voitte arvata mikä väline on suuressa osassa partavaahdon tekemistä.

Executive Shaving Company lähetti minulle muun muassa arvioitavaksi heidän itselleen teettämän Luxury Super Badger Hair -partasutinsa. Partasuti on käsintehty Englannissa ja on oikeastaan sama asia kuin hopeakärkinen (silvertip) partasuti.

Partasudin kahva on kapea ja pitkulainen, mikä tekee siitä hyvin istuvan omaan isoon käteeni. Mäyränkarvoja on todella tiheässä ja kuivana partasuti tuntuu hyvin jämäkältä. Liotin partasutia pari minuuttia lämpimässä vedessä ja otin Col. Conkin partasaippuan testaukseen. Nyt jos mietitte mitä eroa on kalliimmalla tai edullisemmalla sudilla, niin vastaus on, että yllättävän paljon.

Latasin saman ajan tätä partasutia kuin edeltäjäänsä. Se latautui todella helposti ja alkaessani tekemään vaahtoa se syntyi kuin yllättäen muutamalla pyöräytyksellä. Lisäsin vain kerran vettä ja syynä vaahdon nopeaan syntymiseen on todennäköisesti se, että partasuti imee itseensä vettä erinomaisesti.

Partasudin pää on pallonmuotoinen. Vaahtoa levittäessä kasvoille partasudin jämäkkyys jatkui. Kevyelläkin pyörivällä liikkeellä vaahto levisi helposti ja partasuti tuntui iholla asti.

Partasuti sijoittuu hintansa puolesta keskitason alapuolelle. Omasta puolestani uskallan suositella tätä partasutia ensimmäisen partasudin jälkeen hankittavaksi tai miksipä ei heti ensimmäiseksikin partasudiksi, jos haluaa käyttää partasutiin hieman ylimääräistä. Ainakin se helpottaa partavaahdon tekemisen opettelua.

Tässä vielä linkki sivulle mistä löytyy Luxury English Made Super Badger Hair Shaving Brush -http://www.executive-shaving.co.uk/shaving/silver-tip-badger/silver-tip-badger.php