IMG_0086-normal.jpg

Posti toi tilaukseni briteistä eilen. Sain tänään raivattua tilaa päästäkseni kokemaan uusia asioita parranajossa. Ennen kaikkea Dovoni  siirtyi syrjään ja oli aika alkaa koittamaan vintagepartaveitsiä.

Oli jo aikaa sitten tehnyt päätökseni, että ensimmäinen viidestä vintage-veitsestäni tulee olemaan C.V. Heljestrandin MK 31. Veitsi on hyvinkin erilainen kuin Dovo, se on paljon sirompi ja pienempi. Pesin veitsen astianpesuaineella ja sterilisoin terän apteekista hakemallani puhdistusaineella.

Truefit and Hillin hajusteettoman partavoiteen hankin hajustettujen partasaippuoiden kaveriksi. Sekoittamalla partavoidetta ja partasaippuaa saa todella hyvää partavaahtoa. Valmistelin kasvot eShaven partaöljyllä. Partaöljy pehmittää sänkeä ja siinä olikin tekemistä, koska minulla oli melkein seitsemän päivän sänki.

Sekoitin eShaven mandariinin tuoksuista partasaippuaa Truefit and Hillin partavoiteen kanssa. Partavaahdosta tuli uskomattaman kermaista ja kuohkeaa vaahtoa. Pidin partavaahdon lämpimänä käyttäen kahta kulhoa. Col. Conkiin verratuna kasvoille jäi levityksessä paksu kermainen kerros, kun Col. Conkissa jää ohut todella liukas kerros.

Kääntelin ja katselin partaveistä ennen kuin aloin stroppaamaan. Tuntui kutkuttavalta ajatella kuinka useita vuosikymmeniä sitten se on ollut jonkun omistuksessa ja käytössä. Kuinka hyvää huolta siitä on pidetty ja laitettu hoidettuna nahkakoteloon sivuun odottamaan seuraavaa ajoa, jota piti odottaa tähän päivään asti. Tämä ajatus mielessä stroppasin huolellisesti ja tarkasti veitsen ja kohtelin sitä kuin suurta aarretta.

Veitsi tuntui pieneltä käteen Dovon jäljiltä, mutta varsinkin peukaloa varten tehty karhennuttu lovi oli mieleeni, ote veitsestä oli jämäkkä märilläkin käsillä. Ja veitsi oli uskomattoman terävä, monen päivän sänkeni katosi kuin taikaiskusta. Tällä veitsellä ajaminen oli nautintoa parhaimmillaan. Minulla kävi todellinen tuuri tämän setin kanssa. Seuraavaksi taidan ottaa käisttelyyn pyöveliksi ristimäni veitsen sopivan tilaisuuden tullen.

Parranajon jälkeen levitin eShaven kurkuntuoksuista partabalsamia. Kasvoilla tuntui pientä kihelmöintiä, mutta ei mitenkään häiritsevää. Vilkaisu tuoteselosteeseen vahvisti epäilyksen, että partabalsami sisältää alkoholia.

Parranajo kokonaisuudessaan oli erinomainen. Vintageveitsi ja uudet parranajotuotteet sopivat hyvin yhteen. Ongelmani alkaa olla vessan kaapin hylly, jonka tarvitsee laajentua tätä menoa johonkin suuntaan.