Olen koko sen ajan mitä olen partaveitsen omistanut tiennyt välttämättömän tulevan eli hoonauksen. Veitsi on ollut pian käytössä kuukauden ja joissakin on väläytelty partaveitsen hoonausväliksi 1,5-2 kuukautta. Suomesta en ole löytänyt teroituspalvelua ja tuskin se luonteeseeni sopisikaan. Voisi kai sanoa, että minulla on pakkomielle opetella ja hallita kaikki partaveitsellä ajoon liittyvä teroittamisesta alkaen.

Markkinoilla on kaksi suosittua merkkiä Norton ja Naniwa. Nortonin yhdistelmäkivi on karkeudessa 4000/8000 ja Naniwa on 3000/8000. Itse olen kallistunut Naniwan vesihiontakiven kannalle, mutta jälleen pitää turvautua ulkomaisiin verkkokauppoihin. Hiomakiven kanssa on tärkeää ostaa myös tasauskivi, jolla pystytään hiomaan kiven pinta tasaiseksi ennen partaveitsen teroittamista.

On olemassa myös erilaisia hiontapastoja, jotka levitetään stropille ja teroitetaan veitsi sen avulla, mutta itse jotenkin vierastan tätä, koska stropin käyttö on tarkkaa työtä. Paikallaan vaakatasossa pysyvä kivi tuntuu itselle parhaalta vaihtoehdolta.

Ostopaikka on melkein selvillä, mutta jos vielä hieman seikkailisi internetin syövereissä varmuuden vuoksi. Hintahaarukka on eri sivuilla yllättävän suuri.