Olen ottanut vapauden suomentaa shave cream - partavoiteeksi, koska suomenkieli on niin kaunis, ettei sitä pidä unohtaa.

Tänään oli vuorossa joululahjana paketista löytynyt Derbyn laventelin tuoksuinen partavoide. Mantelin kokoinen voidetäplä kulhon pohjalle, hieman lämmintä vettä ja vaahdottamaan. Vaahto syntyi nopeasti ja vaivattomasti, tässäkin piti aina välillä lisätä vettä joukkoon. Laventelin tuoksu oli hyvin hento eikä mitenkään läpitunkeva, toisaalta olen tottunut laventelin tuoksuun vain suihkutettavassa vessan raikastimessa.

Oikeaan mielentilaan pääsy oli hankalaa, meinasin heti ensimmäisestä vedosta alkaen hätiköidä ja hosua. Pakotin itseni rauhoittumaan ja keskittymään. Sivukarvaan alkoi löytyä ajo-otteita hieman paremmin kuin edellisellä kerralla. Ongelmia tuotti vastakarvaan ajaessa oikealta puolelta huulen ja leuan välinen alue. Partaveitsi lähti nypyttämään jostain syystä aiheuttaen noin 5-6 pientä pistemäistä haavaa. Tuntui, että partaveitsi ei leikannut, joten ajokulmassa tai vaahdotuksessa saattoi olla ongelma. Muissa kohden kasvoja nypytystä ei ollut.

Keskittyminen tosin herpaantui ennen vastakarvaan ajoa, kun vaimo tuli koputtelemaan ovelle, että minun pitää lähteä käyttämään äitiä poliklinikalla, kun saan parran ajettua.

Ajotulos oli tyydyttävä kaulalta, poskilta hyvä. Kasvot näyttävät siistiltä, mutta käsiin tuntuu varsinkin kaulalla pientä sänkeä. Stroppasin partaveitsen ajon päätteeksi hyvin keskittyneesti ja huolellisesti. Reilu 15 vetoa kankaalla ja reilu 50 vetoa nahkapuolella.