Minulla on ollut koeajossa partahöylä eri terävaihtoehdoilla. Tänään sain päätökseen ajotestaukset ja oli niin sanottu viimeinen mahdollisuus partahöylälle. Onko partahöylä sitten huono? Huonompi kuin partaveitsi tai jopa huonompi kuin kertakäyttömultihässäkkähöylät?

Partahöylä ei ole huono, itseasiassa on vaikeaa sanoa edes kumpi on parempi partahöylästä tai partaveitsestä. Molemmat voittavat mennen tullen kertakäyttöhässäkät. Tein tänään perusajon saunan jälkeen Truefit and Hillin hajusteettomalla partavoiteella, on muuten aivan mahtava tuote. Ajoin kaikki kolme vetoa ja ajaminen oli super chromen terällä erittäin miellyttävää, tuloksena oli sileä, tasainen ja ärtymätön iho. Mutta kuitenkin en pääse siihen tunteeseen ja zen olotilaan mihin pakostakin joutuu partaveitsellä ajaessa.

Näin ollen kohdallani voiton on vienyt partaveitsi. Se perustuu minulla pelkästään ajamisen tuomaan tunteeseen ja siihen valmistautumiseen partaveitsen stroppaamisesta lähtien. Partaveistä käyttäessä saan itseni niin keskittyneeseen olotilaan, että unohdan muut asiat mielestäni.

Suosittelen kuitenkin kaikille perinteistä partahöylää parempana vaihtoehdolle märkäajossa multiterähässäköille. Ne ovat maineensa veroisia ja helpompia aloittaa käyttämään.