Proraso_suti-normal.jpg

Prorason tuotearviot jatkuvat tällä kertaa partasudin merkeissä. Tämä tuotteen toimitti arvioitavaksi uusi suomalainen parranajon erikoisliike Razor Master. 

Itsellä on tähän mennessä ollut käytössä ainoastaan mäyränkarvasta tehtyjä suteja, joten Prorason villisiankarvasta tehty suti oli mielenkiintoinen tuttavuus. Kun pääsin valitsemaan Razor Masterin valikoimista löytyvistä tuotteista mistä haluaisin tehdä ensimmäiset tuotearviot, niin tämä iski samantien silmään. 

Ensimmäinen vaikutelma minkä sain, kun kaivoin pakkauspehmusteiden seasta oli, että tämä on iso! Omaan mäyränkarvasutiin verrattuna kokoa on melkein tuplasti enemmän. Sudissa on pitkä ja paksu kädensija, sekä pitkät harjakset. Harjasosa on todella jäykkä, mutta toisaalta kaikki partasudit vaativat oman sisäänajon eli muutaman käyttökerran.

Uutta partasutia ostaessa ei kannata säikähtää siitä lähtevää hajua, kun se kastuu. Itse pesin tämänkin partasudin pariin otteeseen tavallisella koirashampoolla, mikä auttaa aika nopeasti märän eläimen hajun katoamiseen. Partasutia liottaessa harjakset pehmenevät sopivasti, mutta säilyttävät edelleen pääosin jäykkyyden. Mäyränkarvasutiin verrattuna nämä harjakset tosissaan imevät vettä itseensä. Jouduin käyttämään enemmän voimaa partasudin puristelussa ja ravistelussa saadakseni ylimääräisen veden pois sudista. 

Testatessa sutia vaahdotin sillä eri partasaippuoita ja -voiteita. Itselle tuli pieniä motorisia häiriöitä, kun olen tottunut pieneen näppärään sutiin ja välillä tuntui tällä kuin olisi pensseliä ladattu. Käsi kuitenkin tottui nopeasti isompaan sutiin ja alkoi liikkua riittävän tarkasti. Partasaippuan lataaminen oli helppoa tämänkin sudin kanssa. Aikaa kului ehkä hieman enemmän lataamiseen kuin mäyränkarvasudilla. Vaahdottamiseen myös kului hieman enemmän aikaa ja pumppaava liike ei ottanut onnistuakseen jäykkyyden vuoksi. Vaahdosta tuli tälläkin sudilla hyvää ja aika mitä kuluu enemmän lataamiseen ja vaahdottamiseen kuin mäyränkarvasudilla ei ole oleellisesti pidempi. 

Kasvoja vaahdottaessa jäykkä harjas tuntuu jännältä kasvoilla, mutta itse uskon, että jäykkä harjas pitää huolen jokaisen partakarvan pystyyn nostamisesta. Partasudin koon vuoksi tuntuu, että maalaisi isolla pensselillä välillä kasvoja ja tarkkojen kohtien vaahdotus päättyi yleensä siihen, että vaahtoa oli sielläkin missä sitä ei tarvita. 

Tämä partasuti alkoi pehmenemään mitä useammin sitä käytti, joten uskon, että vasta joskus 20 käyttökerran jälkeen tämä suti alkaa näyttämään vasta parhaat ominaisuutensa.

Sitten perimmäiseen kysymykseen eli kannattaako tämä partasuti ostaa? Razor Masterin sivuilla tämä on yhden partaveitsen aloitussetin suti, joten antaako se rahoille vastinetta? Partasudin hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdallaan. Tämä partasuti sopii täydellisesti ensimmäiseksi sudiksi, jos on kiinnostunut klassisesta parranajosta, mutta ei haluaisi käyttää hirveästi rahaa kokeiluun. Varsinkin tämän sudin ja partavoiteen yhdistelmä päästää tutustumaan helposti ja edullisesti klassiseen parranajoon, mistä voi sen jälkeen innostuksen kasvaessa siirtyä muihin suteihin. 

Tämä partasuti oli ehdottomasti positiivinen yllätys! Löydät tuotteen täältä Razor Masterin sivuilta: 

http://www.razormaster.com/pre-shave/shaving-brushes-and-bowls/proraso-shaving-brush.html