Proraso_partasaippua-normal.jpg

Proraso on on italialainen parranajotuotteita vuodesta 1926 saakka valmistanut yritys. Prorason tuotteita voisi pitää yhtenä parranajotuotteiden kulmakivistä. Tämä tuote oli saatu arvioitavaksi The Executive Shavingiltä. 

Proraso mainostaa tätä partavaahtoa herkälle iholle soveltuvana tuotteena, mikä ei aiheuta ihoärsytystä. Tässä tuotteessa on aistittavissa hento syreenin tuoksu mikä on miellyttävä. Itse miellän yleensä herkän ihon tuotteet aika usein hajuttomaksi, mutta se on oma mielleyhtymä.

Proraso on pehmeä partasaippua, mistä partasudin lataaminen käy erittäin helposti ja nopeasti. Vaahto syntyy helposti ja kestää omasta mielestä aika hyvin veden lisäämistä muihin testaamiini parranajotuotteisiin liittyen. Ensimmäisen ajokerran jälkeen alkaa tapahtua, kun alan levittämään tuotetta iholle. Vaahto alkaa imeytyä ihoon ja joudun levittämään toiselle poskelle uudestaan vaahdon. Alkaa myös viilentävä tunne, mikä on mentholista johtuvaa. Tässä kohtaa itselle herää kysymys kuinka tarpeellista on partavaahdolle viilentävä ominaisuus parranajon aikana. Varsinkin, jos iho saa tästä itselleen signaalin alkaa sulkea ihohuokosia, mitkä pitäisi pysyä auki koko ajon ajan. Itsestäni tunne tuntuu suorastaan epämiellyttävältä. Sitä mukaa, kun ajan kohdan, niin viilentävä tunne voimistuu.

Ajo-ominaisuudet ovat partaveitselle kohtuulliset, itse toivoisin hieman enemmän liukkautta vaahdolta. Vaahdon nopea imeytyminen hankaloittaa huomattavista ajamista.

Ajaessani kolmannen kerran vaahto suorastaan katoaa ihohuokosiin ja jouduin kahdesti lisäämään vaahtoa kasvoille. Kun kyseessä on herkän ihon tuote, niin kysymys herää minkälainen iho on ajon jälkeen? Oma ihoni on kuiva ajon jälkeen eli kostuttava vaikutus ei ainakaan omalla kohdalla toteudu. Laittamani jälkivoide suorastaan imeytyi raketin lailla ihoon.

Vaikka tämä ei saippua ei itseäni miellyttänyt, niin The Executive Shavingissä tuotteen ostaneet ovat arvioineet sen viiden tähden arvoiseksi. Proraso on ehdottomasti edullinen partasaippua, mutta mielestäni moni tavallinen partasaippuakin selviytyy mielestäni tätä tuotetta paremmin mitä tulee herkkään ihoon liittyen. Löydät tuotteen täältä The Executive Shavingin nettikaupasta.

http://www.executive-shaving.co.uk/shaving/proraso/proraso-682-shaving-cream.php