Mikä sai minut hankkimaan partaveitsen juuri tietystä liikkeestä? Eniten vaikutti se, että se oli ajovalmis. Ajovalmis tarkoittaa partaveitsellä, että se on hoonattu ja stropattu tehtaalta tulon jälkeen käsin sellaiseen kuntoon, että se leikkaa partaa kuin kuuma veitsi voita. 

Partaveitsen huonona puolena Suomessa voi pitää sitä, että täältä ei ole saatavilla partaveitsen teroituspalvelua. Partaveitsi vaatii omia eri karkeudella olevia hiomakiviä. Jos ostat partaveitsen, niin ei välttämättä ole mielekästä ostaa hiomakiveä tai vielä vähemmän saattaa innostaa hoonaamisen opettelu. Tämä sama asia myös estää monia ostamasta itselleen sitä ensimmäistä partaveistä. Ikävä kyllä tehtaalta tullut uusi partaveitsi ei aina ole parhaassa terässä vaan vaatii viimeistelyn.

Klassisen parranajon maailma on päättänyt puuttua tähän partaveitsellä ajamisen kulttuuria estävään pulmaan ja tarjoaa nyt kaikille halukkaille partaveitsen teroituspalvelua. Lisää teroituspalvelusta voit lukea sivun vasemmasta reunasta TEROITUSPALVELU tai ottaa yhteyttä sähköpostilla partaveitsi@outlook.com. 

Partaveitset teroitetaan käsin eri karkeudella olevilla Naniwa vesihiomakivillä ja stropataan huolella ajovalmiiksi.