Floid-normal.jpg

Tällä kertaa tein tuotearvion Razor Masterilta saamastani Floid parranajoöljystä. Floidin tuoteperhe juontaa juurensa vuoteen 1932 ja on tuotu uudistettuna markkinoille. 

Floidin parranajoöljy on tarkoitettu varsinkin miehille, joilla on herkkä iho ja karkea parta. Tässä kohtaa hieman innostuin, sillä hehän tarkoittavat minua! Purkin kyljessä mainostetaan uutta maskuliinista tuoksua. Floidin pitäisi kosteuttaa ihoa ja antaa erinomaisen luiston ilman ihoärsytystä. Itsellä on kokemusta valmisteluissa käytettävistä öljyistä, joiden tarkoitus on pehmittää partaa ja ihoa, mutta Floidin ajoöljyllä pitäisi myös pystyä ajamaan parta.

Pesin kasvot lämpimällä vedellä huolellisesti ja ajan kanssa. Napsautin auki Floidin purkin ja ilmoille lehahti tuttu mentholin tuoksu, joihin sotkeutui erilaisten yrttien tuoksua. Levitin öljyä iholle ja hieroin sitä rauhassa kasvoihin. Jätin sen vaikuttamaan kunnes sain veitseni stropattua. 

Katsoin epäröiden itseäni peilistä, sängessä helmeili öljypisaroita ja iho kiilsi öljystä. Olin laittanut aika reilulla kädellä öljyä kasvoihin. Nyt partani pitäisi siis olla valmiina ajamista varten! Otin CV:n partaveitsen käteen ja aloin tekemään lyhyttä vetoa oikealla poskellani. Partaveitsi takertui samantien sänkeen kiinni ja alkoi vetämään karvoja irti juurineen. Ensimmäinen ajatus oli, että partaveitsi on jollakin tavalla päässyt tylstymään. Kävin vaihtamassa partaveitsen vastahoonattuun Dovoon ja stroppasin sen myös huolella.

Vaihdoin vasempaan poskeen ja aloin tekemään pientä lyhyttä vetoa huonoin tuloksin. Toinenkin partaveitsi takertui samantien sänkeen kiinni ja alkoi vetämään karvoja juurineen ylös. Minun oli pakko keskeyttää parranajo ennen kuin aloin saamaan haavoja veitsestä.

Jos peilaan tätä tuotetta siihen mitä lupauksia se tekee, niin pettymys on aika valtava. Tuotteen kosteuttavasta vaikutuksesta en osaa sanoa mitään, sillä en päässyt testiajossa niin pitkälle. Ainakaan partaveitsellä en pystynyt ajamaan sänkeä pois ajoöljyn avulla, liukkaudesta ja ihoärsytystä ehkäisevistä ominaisuuksista ei kohdallani ollut tietoakaan. Ikävä kyllä sanoa, mutta Dermosilin parranajogeelikin toimii paremmin. 

Tämän jälkeen käytin La Tojan partavoidetta ja molemmat partaveitset suoriutuivat mainiosti sängen ajamisesta eli veitsissä ei ollut vikaa. Tätä tuotetta en voi ainakaan suositella miehille, joilla on herkkä iho ja karkea parta. Ottaen vielä huomioon korkean tuotteen hinnan, niin hinta-laatusuhde on todella onneton. Jos haluat itse testata sopiiko tämä tuote sinulle, niin löydät sen täältä http://www.razormaster.com/pre-shave/shaving-oils-soaps-cremes/floid-shaving-oil-50ml.html