supervaahto-normal.jpg

Heille, jotka ovat sukeltaneet syvemmälle parranajon maailmaan on selvinnyt, että on olemassa überlather. Se on vapaasti suomeksi ajateltuna supervaahtoa. Supervaahdossa pyritään yhdistämään eri aineiden hyvät ominaisuudet täydelliseksi kokonaisuudeksi.

Supervaahto koostuu kolmesta eri ainesosasta eli partasaippuasta, partavoiteesta ja apteekista saatavasta salaisesta ainesosasta glyserolista. Salaista ainesosaa löytyy useista partasaippuoista. Vegaaneille tiedoksi, että glyseroli on peräisin eläinkunnasta.

Itse olen tehnyt silloin tällöin supervaahtoa. Jotkut saippuat ja voiteet toimivat paremmin yhteen kuin toiset. Itse pidän Truefitt and Hillin tuoksuttomasta partavoiteesta ja eShaven appelsiinintuoksuisen partasaippuan yhdistelmästä.

ainesosat-normal.jpg

Glyseroli tuo extraliukkautta partavaahtoon. Vaahto on hyvin kermavaahtomaista ja sitä jää kasvoille levitettäessä aika paksu kerros. Lisäliukkaus tuntuu ajaessa partaveitsellä. Jotkut varoittavat, että partasuti pitää pestä saippualla supervaahdon käyttämisen jälkeen, koska glyseroli takertuu harjaksiin. Itse en ole huomannut, että partasudin harjakset menettäisivät ominaisuuksiaan supervaahdon käytön jälkeen. Muutenkin pesen partasudin niin kuumalla vedellä kuin kädet sietävät, että niistä lähtee varmasti vaahto pois.

Supervaahto

Lataa partasutiin partasaippuaa.
Laita kulhon pohjalle nokare partavoidetta.
Vaahdota partasaippuan ja –voiteen yhdistelmä.
Lisää 2-3 pisaraa glyserolia ja sekoita se joukkoon.

Valmiin vaahdon pitäisi olla tasaista, kiiltävää ja kermavaahtomaista. Kun partavaahtoon tulee piikkiä, niin niiden pitäisi pysyä pystyssä lässähtämättä.

Supervaahto on ehdottomasti asia mitä kannattaa kokeilla, jos kiinnostus herää. Glyseroli on edullista ainetta, toisaalta apteekissa saatetaan kysellä käyttötarkoitusta. Jos et halua ostaa glyserolia, niin partavoiteesta ja partasaippuasta tehty partavaahtokin antaa hieman lisäpotkua parranajoon.