Proraso_santeli_voide-normal.jpg

On aika tehdä vuoden 2014 ensimmäinen tuotearvio! Prorason santelipuu -partavoiteen lähetti arvioitavaksi Razor Master. Prorason tuotteet ovat Italiassa tehtyjä perinteisiä parranajotuotteita, kuten olen aikaisemmissa arvosteluissa kertonut. Tämä on kolmas tuotearvio Prorason valikoimasta. Proraso mainostaa tämän tuotteen soveltuvan varsinkin karkealle parralle ja kuivalle iholle. 

Partavoiteen tuoksu on vahva ja syvä santelipuun tuoksu. Omasta mielestäni tuoksussa on jotain paahdettua. Italiaiseen tapaan tuoksut ovat hyvin maskuliinisia. Prorason partavoide on helppo vaahdottaa, pieni nokare kulhon pohjalle ja sudilla vispaamaan. Vaahdosta tulee hyvin kermavaahtomaista, mikä pätee useaan partavoiteeseen. Mantelin kokoisesta palasta tulee enemmän kuin tarpeeksi vaahtoa kolmeen ajokertaan. Itse pidän erityisesti putkilovoiteissa niiden helppokäyttöisyydestä. Niistä pystyy annostelemaan sopivasti partavoidetta ja ne kestävät hieman kovempaakin kohtelua.

Partavaahto on riittävän liukasta partaveitsellä ajamiseen. Itse jäin tosin kaipaamaan pientä extraliukkautta varsinkin vastakarvaan ajossa. Vaahto pysyy hyvin kasvoilla ja kestää kulhossa ajamisen ajan. Pidin siitä, kun parranajon jälkeen pesin kasvot ja laitoin hajusteetonta kosteusvoidetta kasvoille, niin partavoiteestä jäi jälkihoidoista huolimatta mieto pehmeä santelipuun tuoksu iholle. Usein partavaahdon tuoksu katoaa kasvopesun takia.

Tuotteen hintalaatusuhde on kohdallaan. Vaikka partavoide on tehty varta vasten karkealle sängelle ja kuivalle iholle, niin en löydä siitä kuitenkaan suuria eroavaisuuksia tavallisiin partavoiteisiin verrattuna. Kuitenkin Prorason partavoide on hyvä perustuote. Tässä vielä linkki tuotteeseen http://www.razormaster.com/pre-shave/shaving-oils-soaps-cremes/proraso-shaving-cream-sandalwood-150ml.html