kokoelma-normal.jpg

Täytin lappua missä kysyttiin harrastuksista ja listasin siihen vinon pinon harrastuksia. Sen jälkeen pysähdyin miettimään, että hetkinen, kaikista aktiivisin harrastuksistanihan on parranajo tällä hetkellä. Mutta toisaalta voiko parranajoa luokitella harrastukseksi. Käytän autoa päivittäin, mutta silti en ilmoita harrastuksena autoilua. 

Aloin miettimään millä kriteereillä asiaa voisi luokitella, onko kyse vain pakollisesta suorituksesta vai vakavasta pakkomielteestä. 

1. Pakollinen paha 

Parranajo on sinulle välttämätöntä. Käytät siihen välineitä, mitkä täyttävät tarpeesi, etkä ole kiinnostunut eri tavoista millä parran voisi poistaa. Sinulle tärkeintä on, että siihen kuluu mahdollisimman vähän aikaa. Olet pelastamattomissa, sinusta ei hyvin todennäköisesti voi tulla vakavasti otettaa harrastajaa. 

2. Kokeilija

Olet kokeillut kaikkia parranajotuotteita moniterähöylästä, sähkökoneeseen ja kaikkiin kaupan hyllystä löytyviin aineisiin. Kuitenkaan et ole kokonaan tyytyväinen. Jatkuva uteliaisuudenhalu ajaa sinua eteenpäin kohti klassista parranajoa. Olet vaarassa eksyä harrastuksen pariin.

3. Aloittelija

Olet uskaltanut ottaa askeleen klassisen parranajon maailmaan. Olet ostanut perinteisen höylän tai partaveitsen suteineen ja saippuoineen. Olet äärimmäisen iloinen ihon kunnon parantumisesta ja siitä, että parranajosta voi saada nautintoa. Tämä kuitenkin riittää sinulle. Sinussa uinuu piilossa uteliaisuus erilaisten tuotteiden pariin, joten olet todella vakavassa vaarassa eksyä harrastuksen pariin.

4. Hurahtanut

Olet hankkinut kylpyhuoneesi täyteen erilaisia parranajotuotteita, aina kun saat uuden tuotteen käsiisi olet miettimässä jo seuraavaa hankintaa. Se, että sinulla olisi yksi partasaippua tai höylä/partaveitsi, niin ei vain tule yksinkertaisesti kuuloon. Et pysty enää perustelemaan klassista parranajoa sen halpuudella omalla kohdallasi, koska ostat aina tilaisuuden salliessa jotain uutta kokoelmaasi. Otat myös mielelläsi puheeksi klassisen parranajon kaikkien kanssa, jotka vain jaksavat kuunnella sinua ja seuraat aktiivisesti parranajoon liittyviä blogeja ja foorumeja. Olet vielä kuitenkin suhteellisen järjissä, mutta voit jo hyvällä omalla tunnolla sanoa parranajoa harrastukseksi. 

5. Vinksahtanut 

Sinulle ei vain enää riitä kylpyhuoneen kaapit parranajotuotteiden säilyttämiseen. Omistat enemmän partasaippuoita ja -voiteita kuin puolisosi meikkejä. Se, että sinulla olisi kaksi tai kolme höylää/partaveistä, mitkä riittäisivät sinulle enemmän kuin loppuiäksi, niin haalit yhä useampia kokoelmiisi. Uusien välineiden lisäksi yrität metsästää hyviä vintagelöytöjä ja sinulle on aivan luonnollista miettiä niiden kunnostamista tai omien partaveisten tai stropien valmistamista. Sen lisäksi käännytät aktiivisesti kavereitasi klassisen parranajon pariin ja olet valmis opettamaan heitä kädestä pitäen aina vaahdon tekemisestä parranajamiseen. Haluat oppia hallitsemaan kaikki klassiseen parranajoon liittyvät seikat ja seuraat aktiivisesti klassiseen parranajoon liittyviä asioita. Olet pelastuksen tavoittamattomissa, olet pisteessä mistä ei ole enää paluuta takaisin, siitä on tullut sinulle elämäntapa. 

Jokainen saa arvata mihin luokkaan itse kuulun. Vielä mielenkiintoisempaa olisi kuulla mihin luokkiin lukijani kuuluvat? Pistäkäähän kommenttia kiitos!