Klassiseen parranajoon kuuluu yleisesti lämpimän veden ja partavaahdon käyttö. Talvella, kun pakkanen paukkuu ja lunta tulee porstuaan, niin ajatus kylmän veden käytöstä ajamisessa ei ensimmäisenä tule mieleen. Klassisen parranajon sisällä on myös eri tapoja ja yksi niistä on kylmän veden käyttö parranajossa.

Kylmällä vedellä ajettaessa ajo tapahtuu samalla tavalla kuin lämmintä vettä käytettäessa. Lämmin vesi korvataan kylmällä vedellä ja partavaahtokin tehdään kylmään veteen. Tälläkin menetelmällä on oma kannattajakuntansa ja jotkut sanovat, että iho tuntuu paremmalta ajon jälkeen ja sänki katkeaa paremmin, koska kylmä vesi ei pehmennä sänkeä niin kuin lämmin vesi. 

Lämpimissä maissa ja näin helteellä kylmällä vedellä ajaminen tuntuu houkuttelevalta vaihtoehdolta ajaa parta. Joissakin olosuhteissa kylmän veden käyttö on helpoin tapa myös. Mökkiolosuhteissa voi siis aivan huoletta myös sipaista parran pois kylmän veden avulla eikä vettä pidä välttämättä saada lämpimäksi ajoa varten. 

Itse olen kokeillut talvella pari kertaa kylmäajoa, mutta itseäni se juurikaan talvella sykähdyttänyt. Nyt kun tänään luvataan lämpötilan kohoavan jopa +30 asteeseen, niin tulee houkuttava ajatus kantaa pihalle auringonpaisteeseen iso vati vettä ja parranajovälineet ja piristää itseään kylmällä vedellä tehdyllä parranajolla!