supervaahto-normal.jpg

Partaveitsellä ajamiseen kuuluu muutama muukin etu kuin sileä ajotulos ja ärsyyntymätön iho. Itse pidän erilaisista parroista ja vuoden aikojan sekä mielen mukaan partatyylit vaihtuu. 

Sen jälkeen, kun aloin ajamaan partaveitsellä partaa myös hetken päästä huomasin kuinka helppo sillä on rajata partaa. Suorateräisellä partaveitsellä on helppo tehdä pitkiä linjauksia ja kaarevateräisellä siistiä tarkkoja kohtia. Kun miettii sähkökoneella tai moniterähöylällä parran rajaamista, niin se ei vain ole niin helppoa kuin partaveitsellä. Pimeällä Gilletten aikakaudella parran rajaaminen oli osittain hyvän onnen tulos ja monta kertaa jätin sen suosiolla parturin huoleksi. 

Kaverini mietti partaveitsellä ajamista ja esitti aivan loistavan kysymyksen, mitä en ollut tullut ajatelleeksi. Hän kysyi, kuinka hyvin partaveitsi leikkaa iholta nypyt pois? Oletus siitä, että terävä partaveitsi leikkaa kaikki kohoumat mitä tielle sattuu ei pidä paikkaansa. Itselläni on kaulan alueella kaikenlaisia nyppyjä, mutta partaveitsi ei yleensä leikkaa niitä pois ja niistä ei vuoda verta ajon jälkeen. Tämä johtuu siitä, että partaveitsellä ei tarvitse painaa, että saa sileän ajotuloksen ja parranajoa varten iho tulee valmisteltua paremmin. Myös hyvät partavoiteet- ja saippuat suojaavat ihoa ajon aikana. Vielä kun muistaa, että ei ylikiristä ihoa ajaessa ja pitää pehmeän, mutta jämäkän otteen partaveitsestä se liukuu nyppyjen yli.

Partaveitsi on vaan yksinkertaisesti hyvä!