Tänään sähköpostiin napsahti ES:n uutiskirje ja siinä oli ikäviä uutisia! Yhden omasta mielestäni parhaiden partasaippuoiden valmistus loppuu! Fitjar on päättänyt lopettaa kaikkien parranajotuotteidensa valmistuksen. Kävin lukemassa Fitjarin sivuilta mistä on kyse ja ikävä kyllä tiukentuvat kosmetiikkasäännökset Norjassa ja EU:ssa ovat saaneet yrittäjän päättämään toimintansa. 

Lyhyesti tiivistettynä saippuantekijä Jorunn kertoo, että hänellä ei ole pienyrittäjänä ja valmistajana mahdollisuuksia suorittaa niin laajoja testejä ja dokumentointia, mitä uudet kosmetiikkasäädökset vaativat. Hänen tuotteensa ja myyntilukunsa ovat olleet erinomaisia asiakkaiden mielestä ja yritys on pärjännyt hyvin myös taloudellisesti. Lisääntyvä byrokratia kuitenkin uhkaisi yrityksen taloudellista asemaa, koska kaikki 120 tuotetta pitäisi myös testata uusien vaatimusten mukaan.

Jorunn kuitenkin toivoo, että jokin isompi kosmetiikkayritys kiinnostuisi hänen tuotteistaan ja ottaisi ne omaan tuotevalikoimaansa, että saippuoita valmistettaisiin myös jatkossa. Siitä kuitenkin omasta mielestäni taitaa puuttua se pieni palanen, minkä pienen yrittäjän välittäminen tuotteistaan tuo. 

Viimeisiä saippuoita löytyy vielä ES:gin kaupasta http://www.executive-shaving.co.uk/fitjar-shaving-soap-the-complete-range.php?utm_source=Fitjar+Last+Stocks+email&utm_campaign=Farewell+Fitjar+email&utm_medium=email