Tukka oli päässyt rehottamaan ja oli siinä pisteessä, että melkein jo kukkikin. Hirvikärpäspesälle piti tehdä jotakin ja kun olin koko viikon yrittänyt muistaa varata aikaa parturiin siinä onnistumatta, niin täytyi mennä jonotusperiaatteella paikalliseen keritsimöön. 

Siinä ajan kuluksi tuli rupateltua kaikenlaista ja jossain vaiheessa juttu kääntyi myös klassiseen parranajoon. Parturin listoilla oli myös amerikkalainen parranajo kuumine pyyhkeineen ja kasvohierontoineen, mutta asiakkaita, jotka valitsevat tämän on hirveän vähän, toisaalta ei sitä paljon liikkeen sisällä mainostettukaan. Tämäkin liike on erikoistunut vain miehille suunnattuihin palveluihin, joten parransängellä varustettuja asiakkaita uskoisin istuvan vähän väliä tuoliin. 

Jäin miettimään, että jos olisikin ollut joku muu kuin pelkkä amerikkalainen parranajo. Entä jos olisikin otettu huomioon, että parran siistiminen on perustoimenpide aivan kuten hiustenpesu- ja leikkuu. Istuessani tuolissa hiustenleikkuussa oli 20 minuuttia aikaa myös myydä minulle parranajo. En tarkoita mitään amerikkalaista hemmotteluparranajoa vaan siistiä ja nopeaa shavetella suoritettua ajoa, missä kuitenkin on mukana klassisen parranajon peruselementit kuten oikea partavaahto, partasuti ja kasvopyyhkeet ja aikaa ei kuitenkaan menisi 10-15 minuuttia kauempaa. Vielä, kun hiustenleikkuun aikana voisi valita itse muutamasta partasaippuasta tai voiteesta sen mitä haluaa käytettävän, niin tänäänkin olisin jättänyt hieman enemmän rahaa parturille. Tarkemmin ajatellen kaikissa parturiliikkeissä missä olen käynyt, niin minulle on yritetty myydä ihovoiteita, pesuaineita, hoitoaineita, geelejä jne, mutta kukaan ei ole yrittänyt myydä parranajoa. Harmi.