Kun kerralla hoonaa 4 partaveistä, niin niistä on iloa pitkäksi aikaa. Nytkin edellisestä hoonauksesta oli ehtinyt kulua jo tovin. Kaikki partaveitsistä ei välttämättä olleet hoonauksen tarpeessa ihan vielä, mutta samalla vaivalla tuli nekin käsiteltyä. 

Dovon Col. Conkin 5/8 partaveitsen hoonaamisessa on selkeä ero verrattuna C.V. Heljestrandin partaveitsien hoonaamiseen. Olen omissa tutkimuksissani huomannut, että tämä Dovon peruspartaveitsi tylsyy nopeammin vaikka ajan sillä vähiten. Nyt kun hoonaan näitä kahta eri veistä, niin C.V. ottaa selvästi nopeammin terän ja pienemmällä työstämisellä. 

Näitä veitsiä ei siinäkään mielessä voi verrata, että C.V. on hieman kapeampi terältään kuin Dovon Col. Conk ja molemmat on valmistettu eri aikakausilla. C.V.:tä ei edes saa mistään enää uutena. 

Tässä olen miettinyt itsekseni, että kuinka moni suomalainen partaveitsen käyttäjä hoonaa itse partaveitsensä ja jos Suomessa olisi saatavilla samanlaisia hoonauspalveluita kuin ulkomailla, niin käyttäisikö niitä kukaan? Sekin on tullut mieleeni, että kuinkahan monelle partaveitsen ostossa on juuri se kynnys, että pitäisi opetella myös hoonaamaan. Laittakaahan mielipidettänne kommentteihin!