Seisoin tänään kaupassa parranajotuotteita täynnä olevan hyllyn edessä. Huolimatta pitkään valloilla olevasta mielipiteestäni, että meikkaaminen ja ihonhoito on naisille, löysin itseni etsimässä kasvojen pesuainetta. Pitkän tutkimisen jälkeen mukaan tarttui Nivean face wash herkälle iholle. Älkää kysykö miksi juuri tuo tuote, koska en osaa vastata. Ihon puhdistaminen ennen ajamista on erittäin suositeltavaa lukemani mukaan. Ostin myös kaksi murokulhoa parranajoa varten. Tarkoituksena on pitää vaahto lämpimänä.

Aloitin parranajon laittamalla molemmat murokulhot lämpeämään reilun käden lämpöiseen veteen ja partasudin myös. Lämmitin kämmenellä hinkkaamalla stropin, jolloin kädestä pitäisi irrota riittävästi rasvaa nahkan pintaan ja stropin pitäisi toimia paremmin kun sen pinta on lämmitetty. Laitoin toiseen kulhoon hyvin kuumaa vettä ja partavaahtokulhon sen päälle. Ajatuksena oli pitää partavaahto lämpimänä, jolloin ihohuokoset pysyisivät auki ja partakarvat pystymmässä.

Ennen stroppaamista levitin vaahtoa kasvoille tarkoituksena pehmittää sänkeä ja ihoa. Lämmin partavaahto tuntui luksukselta kasvoilla, sudilla levitettynä se tuntui suorastaan taivaalliselta. Keskityin stroppaamiseen jälleen huolella. Ääni kuulosti mielestäni oikealta, eräänlaiselta karhealta suhaukselta.

Sain tänään pari viiltoa, kun kokeilin hakea parempaa kulmaa terälle. Olen ottanut sen välttämättömän pahan kannalta veitsellä ajaessa. Toinen viilloista oli suhteellisen pitkä 1,5 senttiä, koitin tuoda liikkeessä partaveitsen kaulalle, mutta kulma oli liian suuri. Viilloista ei kannata huolestua, ostamani aloittelijan paketti sisälsi haavapuikon (- styptic stick / pencil), jolla saa umpeen pienet viillot ja haavat. Haavapuikolla hoidettu viilto ei estä ajamasta samaa paikkaa uudestaan, haava umpeutuu siististi. Edes vaimoni ei huomaa, että olen viiltänyt itseäni vaikka sai tutkia rauhassa kasvojani.

Ajotulos oli selkeästi parempi kuin eilen. Muutin monia pieniä asioita, joiden vaikutus saattoi olla yhdessä suuri. Käytin kasvopesua, partavaahto sai olla kasvoilla stroppauksen ajan, partavaahto oli lämmintä ja uskalsin kokeilla ajokulman vaikutusta.

Mitä tulee parranajovälineiden, varsinkin veitsen ja sudin säilytystä koskien, niin suljettu vessankaappi ei taida olla paras vaihtoehto. Terään oli ilmestynyt pientä korroosiojälkeä, vaikka olen kuivannut terän huolellisesti. Se ei tosin vaikuta veitsen terävyyteen.