Osmaalunakivi-normal.jpg

Tällä kertaa tuotearvioinnissa on Razor Masterilta arvioitavaksi saapunut Osma alunakivi. Tämä alunakivi valmistetaan Ranskassa ja on ollut tuotannossa jo vuodesta 1957. Se on luonnollista alumiinisulfaattia eikä kemiallisesti tehtyä. 

Alunakivi desinfioi ja rauhoittaa ihoa. Sen tarkoitus on estää ihoärsytystä ja auttaa sulkemaan ihohuokoset sekä pienet haavat. Haavoja varten tosin Osmalla on oma tuote eli Hemostop, joka on haavapuikko. Alunakivi ja haavapuikko ovat tehty eri tarkoitusta varten, haavapuikon tehtävä on sulkea haavat ja vähentää verenvuotoa tehokkaasti. Alunakivi on paljon miedompi tuote. Usein ne ovat tehty eri alumiinisulfaateista, jotka tosin ovat sukua toisilleen.

Alunakiveä voi käyttää ennen ajoa tai ajon jälkeen. Itse käytin alunakiveä ajon jälkeen. Parranajon jälkeen kasvot pestään puhtaaksi partavaahdosta ja valellaan viileällä vedellä. Itselläni alunakivi ei luistanut sellaisenaan kostealla iholla, joten kastelin sen kylmässä vedessä ja sen jälkeen hieroin kasvoihin. Tässäkin on hyvä muistaa, että hiero alunakiveä kasvoihin samaan suuntaan kuin parta kasvaa. 

Alunakivessä on hyvänä puolena, että se antaa välittömän palautteen siitä kuinka hyvin ajosi on onnistunut ja kuinka ihoystävällinen se on ollut. Itse kun jätin alkuvalmistelut heikommalle, niin se tuntui heti alunakiveä käyttäessä kirvelynä ympäri kasvoja. Hyvin tehty parranajo taasen ei aiheuttanut minkäänlaista kirvelyä alunakiveä kasvoihin hieroessa. Alunakiven voi antaa vaikuttaa kasvoilla sen aikaa, kun kuivaa partaveitsen, huuhtoo sudin ja kulhon. Sen jälkeen pesin haalealla vedellä vielä kasvot ja laitoin jälkivoiteet kasvoihin. 

Edelleen olen sitä mieltä, että varsinkin partaveitsen käyttäjän kannattaa ostaa haavapuikko aloittaessaan, sillä mikään ei häiritse niin paljon parranajamista kuin kasvoja pitkin valuva verinoro. Onko taas sitten alunakivi välttämätön parranajoa aloittaessa, niin vastaukseni on ei. Kysymykseen onko alunakivi hyvä lisä parranajotuotteisiin, niin on ehdottomasti. Suosittelen lämpimästi tätä tuotetta kaikille märkäajon parissa hääriville. 

Tuotteen löydät täältä Razor Masterin sivuilta http://www.razormaster.com/after-shave.html, sitä on saatavilla kahta eri kokoa eli 75g ja 100g.