Ajoon olin suunnitellut C.V. Heljestrandin vintage-partaveitsen ja eShaven partasaippuan. Valmistelut avantouinti kaksi tuntia ja aikaisemminkin mainitsemani pre-shaveöljy.

Olin koko viikonlopun odottanut sopivaa hetkeä, että saisin hetken omaa rauhaa parranajoon. Erikoista parranajosta teki se, että luovuin leukaparrasta ja viiksistä, jotka minulla on ollut jo varmaan 4-5 vuotta yhteen menoon. Ajattelin antaa kunnian silokasvoista Heljestrandin vintage-partaveitselle.

Olin kokeillut aikaisemmin partaveitsen terävyyttä käsikarvoitukseen ja stroppasin veitsen huolella. Trimmerillä parta ja viikset lyhyeksi, pre-shaveöljy kasvoihin ja sen jälkeen tekemään vaahtoa. Vaahtoa tulee todella helposti tuosta eShaven partasaippuasta. Kasvoja vaahdottaessa oli outoa katsella itseäni ilman partaa.

Kahden ensimmäisen vedon jälkeen oli pakko luopua Heljestrandista. Se kiskoi karvoja, vaikka omasta mielestäni se oli terävä. Ei auttanut kuin vaihtaa Dovoon ja jatkaa ajamista. Tämä oli hyvä ratkaisu, koska parranajon pitää olla miellyttävää. Tämän jälkeen ajaminen sujui aivan eri mielellä.

Uusia alueita ajettavaksi oli ylähuuli ja leuka. Ja voin rehellisesti nyt sanoa kokemuksen pienellä äänellä, että ne ovat tosissaan haastavimmat kohdat kasvoista. Sirkuksen klovni olisi jäänyt toiseksi naaman vääntelyssä, kun hain parhaiten ajamiseen sopivia ilmeitä ja venyttelin kasvojen ihoa kädellä. Kuitenkin se onnistui loppujen lopuksi, mutta otti aikaa ja huolellisuutta, koska pidän nenästäni ja huulista enkä halua jakaa niitä useisiin osiin.

Jälkihoitoon kuului kylmä pyyhe kasvoille ja laitoin eShaven partabalsamia. Balsami sai veden virtaamaan silmistä putouksen voimalla. Kyseinen balsami sisältää alkoholia ja jostain syystä se tuntui tällä kerralla valtavana kirvelynä varsinkin ylähuulella ja suupielissä. Se mikä ei tunnu hyvältä ei voi tehdä hyvää, joten pesin nopeasti kasvoista lämpimällä vedellä balsamin pois ja laitoin Erisanin kosteusvoidetta runsaalla kädellä. Minun pitää löytää itselleni Dermosolin partabalsamin lisäksi myös muu tuote ja luonnollisesti ne pitää olla alkoholittomia tästä eteenpäin.

Parranajossa oli tällä kertaa monta muuttujaa ja taas tuli opeteltua uusia asioita. Osa asioista tuli toisaalta opittua kantapään kautta, mutta sehän se paras opettaja taitaa olla. Ajo muuten oli miellyttävä, jos jätetään partabalsami ja tylsä Heljestrand laskuista pois. Mielenkiintoisinta oli opetella ajamaan kasvoista uusia kohtia.