Parasta sunnuntaissa on hidas aamupäivä. Eilisen touhupäivän jäljiltä lapsetkin antoivat nukkua ruhtinaallisesti tunnin pidempään kuin yleensä. Aamupalapöydästä ei ole kiire mihinkään ja puolison kanssa mietitään miten päivän voisi kuluttaa.

Siksi sunnuntain aamupäivä on myös erinomaista aikaa parranajolle. Kun sain vanhimman tytön aamupäiväunilleen, niin oli aika laittaa partasuti pehmenemään ja kulho lämpeämään. Kasvojen pesun lisäksi käytin tänään eShaven parranajoöljyä pehmittämään sänkeä. Mielestäni partavaahto ja lämmin pyyhe on saunan jälkeen paras tapa pehmittää sänkeä ja ihoa, mutta käytän mielelläni ajoöljyä myös siitä lähtevän appelsiinin tuoksun takia.

Ajoöljyn vaikuttaessa valitsin veitseksi C.V.:een. Stropatessa tein vasta valinnan käytänkö partasaippuaa- vai voidetta ja kaapista otin käyttöön ehdottomasti suosikkini eli Col. Conkin Amberin tuoksuisen saippuan. En tiedä johtuuko se siitä, että tämä on ensimmäinen partasaippuani ja olen siksi mieltynyt siihen, mutta sen tuoksussa ja vaahdossa, mikä on erittäin liukasta ja ohutta, on jotain mikä miellyttää minua suuresti.

Parranajo meni kaikilla kolmella vedolla ja siinä poskia kuoriessa tuli mieleeni, että taidan tässä lähitulevaisuudessa järjestää partapoisto-ottelun. Kumpi tekee parempaa jälkeä, vanha gilletteni vai vielä vanhempi hyvin hoidettu partaveitsi.

Jälkihoitona menin sohvalle makailemaan kylmä pyyhe kasvoilla. Olen itse huomannut, että tarvitsen pitkän kasvojen jäähdytyksen ajon jälkeen eli vaikka huuhtelisin vain kylmällä vedellä kasvot, niin ihohuokosten pitää antaa sulkeutua vielä jonkin aikaa ennen aftershavetuotteiden käyttöä. Aftershaven levitän yleensä vasta, kun olen saanut kerättyä parranajovälineet pois. Parranajon rutiinit hiotuvat ja muuttuvat vieläkin, saattaa jopa olla, että ne eivät koskaan vakiinnu.